Старши треньорът на Левски“ Николай Костов говори пред клубната телевизия в

...
Старши треньорът на Левски“ Николай Костов говори пред клубната телевизия в
Коментари Харесай

Николай Костов: Искам всички да желаят да гледат Левски

Старши треньорът на „ Левски “ Николай Костов приказва пред клубната телевизия в края на летния предварителен лагер на отбора в Правец. Специалистът разкри какъв „ Левски “ желае да вижда на терена, задачите пред отбора през новия сезон и прикани последователите да не стопират да поддържат тима във всички мачове.

„ Със сигурност сме по-готови, в сравнение с при започване на подготвителния интервал. Амбицирани сме да се представим добре в шампионата, да го спечелим, постоянно да излизаме почтено от всеки един дуел, с цел да можем да изглеждаме почтено в очите на нашите последователи и ръководители “, стартира Костов.

„ Мисля, че значително свършихме добра работа. Най-важната задача беше да се сработим с играчите, да представим философията, която ще изповядваме и да предложим базисните правила на тази философия, която е основана на притежаване на топката “, добави той.

„ Има схващане от играчите. Вече не мислим толкоз обикновено да превземем вратата на съперника. Играта ни е основана на доста подавания, които имат цел да разместват съперника. Имаме все по-добри взаимоотношения. Качеството на играта се усъвършенства с качеството на подаванията. Мисля, че добре се оправяме с това да подобряваме играта във всички аспекти “.

„ Усещам и виждам огромно предпочитание от нашите играчи. Имаме доста млади футболисти. Обръщам се към публиката с зов да поддържат тима, с цел да може да имаме някакъв групов оптимизъм и да трупаме убеденост с успехите, които допускам, че ще имаме. Няма да победим всички, само че мисля, че този оптимизъм ще зарежда нашите играчи и ще могат да бъдат по-уверени в идните мачове “.

„ Запазихме гръбнака си. Това беше най-важното. Да запазим това, което имаме, да го оценяваме. Всички последователи да бъдат спокойни. Ще притеглим двама футболисти. Полузащитници. Избрали сме си към този момент футболистите, има схващане от всички страни, тъй че малко самообладание “, разкри наставникът на Левски.

„ Много е значимо за нас постоянно да имаме свежи футболисти, които да излизат от школата. Школата на Левски е потвърдена и постоянно дава положителни футболисти, това е настояща тематика и постоянно ще бъде в развиването на ФК Левски. Обръщаме се към тази тематика по този начин, както постоянно са го правили всички треньори. Даваме път на младите. Изчакваме да забележим по кое време е най-правилният миг и за кого “, продължи Костов.  

„ По принцип най-лесно се работи с младите футболисти. Те постоянно са подготвени да извършват това, което им се дава като задания. Имаме добър колектив. Оптимист съм, че нашият колектив ще става все по-добър “.

„ След мача с АПОЕЛ похвалих ЦСКА 1948. Те разполагат с огромна група млади футболисти и се развиват добре. Играят все по-успешно и резултатно. Сега към този момент навлязоха нови футболисти и сме малко дезинформирани за главния състав. Даже не можем да създадем разбор на съперника пред първия мач. Доста играчи се трансформираха. В хода на подготовката непрекъснато променяха главния състав “, сподели той.

„ Изцяло съм концентрирам върху нашия тим. Има наблюдаване в развиването на останалите тимове. Ще се приготвяме мач за мач, с цел да сме по-точни и да няма разпръскване и да отклоняваме мислите си “.

„ По всяка възможност няма да следим онлайн мача на възможния ни първи противник в евротурнирите. Ако влезем в груповата фаза, ще имаме повече благоприятни условия за наблюдаване. Сега е по-добре да се фокусираме върху началото на шампионата. Когато му пристигна времето за мачовете в ЛК, тогава ще сме съсредоточени върху съперниците си “

„ Имаме упоритости да създадем подобен тим, че всички да желаят да гледат Левски – освен нашите последователи. Амбицирани сме да развиваме добър футбол, комбинативен, да сме непредсказуеми, да не разчитаме единствено на неточности. Това е нещо, което е като цел. Всичко би трябвало да бъде придружено с положителни резултати. Няма по какъв начин да ги получим без добра игра. Амбицирани сме да покажем на нашите последователи, че сме почтени да се борим за шампионска купа и всеки един мач да излизаме почтено против всеки един съперник “, приключи треньорът на Левски.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР